Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ομορφιά & Υγεία



Γιατί έτσι μας αξίζει!!!


Ταρααααααάμμμμμμμ!!!

Τι σας έχω πάλι, τι σας έχω?????
Επιτέλους, η καλή μου νεράϊδα, κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο, από τα δεκάδες πράγματα που κάνει κι αυτή (της δικής μας συνομοταξίας είναι, μην ανησυχείτε) και να μας χαρίσει ένα πρώτο άρθρο, κάτι σαν πρόλογο γι’ αυτήν την υπέροχη Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική, που κατάφερε να με κάνει να σηκώσω το ανάστημά μου (σε λίγο καιρό θα έχω ψηλώσει κιόλας 3 – 4 πόντους) και να γυρίσω στις μελέτες, τις δοκιμές, τις δημιουργίες μου και πάνω απ’ όλα, να γυρίσω κοντά σας και να μοιραστώ μαζί σας όλα αυτά, που με κάνουν να χαμογελώ και να χοροπηδώ σαν παιδί!!!
Χωρίς άλλη καθυστέρηση σας παρουσιάζω, με πολλή αγάπη, την καλή μου νεράϊδα!!!!


 Κυρίες και κύριοι, …… η κα Γιούλη Κουράγιου, εναλλακτική θεραπεύτρια και σύμβουλος ορθομοριακής διατροφής.
Μ’ ένα όνομα που θυμίζει λουλούδια και ένα επώνυμο που σε παρασύρει σε θετικές σκέψεις και αντιμετώπιση, τι άλλο περιμένετε για να χειροκροτήσετε?????
Εμπρός, εμπρός, ν’ ακούσω θερμό χειροκρότημα!!!!!
 



ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ!!!


Φαντάζομαι ότι όλοι θα λατρέψετε αυτόν τον τίτλο. Πόσες  και πόσοι από μάς που θέλουν να χάσουν βάρος  δεν έχουν δοκιμάσει ό, τι δίαιτα κυκλοφορεί.
Δίαιτα χημική, δίαιτα  Άτκινς  (παρεμπιπτόντως ο Άτκινς  πέθανε παχύσαρκος ), Dukan , η δίαιτα της  χορτόσουπας, χωρίς χορτόσουπα, δίαιτα με 1200 θερμίδες, με 1500 και πάει λέγοντας. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε κάποιο βάρος (λιγότερο ή περισσότερο) στην αρχή, το οποίο είναι,  στην πλειοψηφία του, κυρίως υγρά και μυϊκός ιστός,  να αυξάνουμε το λίπος μας,  διότι όταν λιμοκτονούμε ο οργανισμός μας,  προκειμένου να  έχει ενέργεια, ό,τι τρώμε το μετατρέπει σε λίπος  και όταν σταματάμε την δίαιτα,  τα κιλά, που χάσαμε, τα ξαναπαίρνουμε  και με τόκο,  ο οποίος είναι το παραπάνω  λίπος που αποκτούμε κάθε φορά. Όσο πιο συχνά κάνουμε τέτοιου είδους διατροφή τόσο περισσότερο ρίχνουμε το μεταβολισμό μας  και γίνεται πιο δύσκολη η απώλεια βάρους.




Και θα μου πείτε, «ωραία όλα αυτά που μας λες, αλλά τι άλλη λύση υπάρχει???» .
Η βασική αρχή, που πρέπει όλοι να καταλάβουμε πολύ καλά,  είναι  ότι η παχυσαρκία ΔΕΝ μας δημιουργεί πρόβλημα υγείας, αλλά ήδη έχουν αρχίσει τα προβλήματα έστω υποκλινικά και  η παχυσαρκία εμφανίζεται αργότερα. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια δίαιτα  για ένα διάστημα για να χάσουμε 5 - 10 - 20 κιλά και μετά να επιστρέψουμε στις  προηγούμενες συνήθειες διατροφής μας, αλλά να ενημερωθούμε, αρχικά, σωστά για το  τι είναι αυτό που μας παχαίνει, να το κατανοήσουμε και στη συνέχεια να εκπαιδευτούμε  ώστε να μην υποτροπιάσουμε με την πρώτη ευκαιρία.
Και , φυσικά, δεν χρειάζεται να σας  πω ότι το να «δανειζόμαστε» δίαιτες από φίλους και συγγενείς, από περιοδικά, ίντερνετ κλπ, είτε γιατί η «δεύτερη ξαδέλφη της  παιδικής φίλης  της κουνιάδας  της  γειτόνισσας της  πεθεράς μας», είτε γιατί «κοίτα εμένα πώς έγινα», είτε γιατί  «εγγυημένη σου λέω  παιδί μου, αυτήν έκανε η Aniston, η Madonna, η JLo ….» , είναι από τα χειρότερα  πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας. Εμείς, δεν είμαστε ούτε η Aniston, ούτε η Madonna, ούτε η JLo, ούτε η δευτεροξαδέλφη, ούτε ……, ούτε ……
Εμείς είμαστε εμείς!!!!!! Οντότητες ξεχωριστές, μοναδικές και υπέροχες και δικαιούμαστε και αξίζουμε το καλύτερο για τον δικό μας οργανισμό.
Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα λεπτομερές και ειλικρινές  ιστορικό, που αφορά στο ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, διατροφικές συνήθειες, προσωπικό, κοινωνικό και  επαγγελματικό status.
Μετά απ’ αυτό είναι σημαντικό ν’ ανακαλύψουμε ποιές τροφές μας  δημιουργούν δυσανεξίες    από τις οποίες μπορεί να έχουμε διάφορα συμπτώματα  και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά!!!!


Αυτό κάνουμε με την ορθομοριακή διατροφή, που δίνει στα κύτταρά μας τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία  που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβάσουμε τα επίπεδα υγείας μας  και σαν αποτέλεσμα θα χάσουμε βάρος που δεν θα ξαναπάρουμε.  
Τι είναι όμως η ορθομοριακή διατροφική ιατρική;
Η αρχή της βασίζεται στον Ιπποκράτη, ο οποίος  έλεγε «φύσις νόσων ιατρός»   και  «Η τροφή να είναι  το φάρμακό σου το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».
Ο Linus Pauling, δύο φορές νομπελίστας  και πατέρας της σύγχρονης βιοχημείας, χημείας  και γενετικής τη δεκαετία του ’60, ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος δεν αρρωσταίνει από ιούς και μικρόβια, αλλά επειδή παρουσιάζονται  ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά είναι κυρίως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ,τα οποία είναι απαραίτητα για τις κυτταρικές λειτουργίες. Τα στοιχεία αυτά τα ονόμασε ορθά και  επινόησε τον όρο ορθομοριακά  για να τα περιγράψει. Όταν, λοιπόν, αλλάζουμε τον τρόπο που τρεφόμαστε και αποκτούμε έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής ενισχύοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό μας με θρεπτικά συστατικά, όχι μόνο χάνουμε βάρος, αλλά  αρχίζουν, σιγά σιγά, να φεύγουν συμπτώματα που μπορεί να έχουμε όπως ακμή, χρόνια κόπωση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ημικρανίες, παχυσαρκία κ.α.
Το συμπέρασμα που βγαίνει απ’ όλα τα παραπάνω, λοιπόν, είναι, τέλος στις δίαιτες και τη στερητική διατροφή, τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά  για να έχουμε ευεξία και αυξημένα επίπεδα υγείας.

Κουράγιου Γιούλη
Εναλλακτική Θεραπεύτρια και
Σύμβουλος Ορθομοριακής  Διατροφής 



Ευχαριστώ,  μέσα από την καρδιά μου, τη Γιούλη για την τιμή που μου έκανε ν’ αφιερώσει  εδώ σ’ αυτό το σπιτικό τη γνώση της.
Μια αγωνίστρια,  πολυπράγμων, δραστήρια  γυναίκα, παθιασμένη για όσα πιστεύει και όσα αγαπάει!!!!!
Σας θυμίζει κάτι????
Τη Γιούλη την εμπιστεύτηκα (και φυσικά δικαιώθηκα γι’ αυτό)  για όλα τα παραπάνω και γιατί αυτά που «διδάσκει» τα βίωσε πρώτα – πρώτα εκείνη και τα πίστεψε βαθειά.
΄Ολα αυτά δεν είναι γραμμένα μόνο σε βιβλία, είναι γραμμένα και πάνω της  και πάνω μου και πάνω σε όσες και όσους την έχουν εμπιστευτεί  και θα συνεχίσουν να την εμπιστεύονται .

Την ευχαριστώ  για μια ακόμα φορά, που κατάφερε και βρήκε μέσα στο τόσο φορτωμένο της πρόγραμμα, το χρόνο να μοιραστεί μαζί μας  μία πρώτη γεύση από το υπέροχο ταξίδι «της μέρας μέσα στη νύχτα»  και εύχομαι να έχω τη χαρά να τη φιλοξενήσω και πάλι σύντομα στο σπιτικό μου!!! :) :) :)

Και κάπου εδώ σας αφήνω με μια γλυκιά καληνύχτα και ακόμα πιο γλυκές σκέψεις!!!




4 σχόλια :

  1. Γιούλη, σ' ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησες με την παρουσία σου.Από τα λίγα που μου έχει πει η Ντένη κι από αυτά που διάβασα εδώ, καταλαβαίνω τι άνθρωπος είσαι! :)
    Δεν ξέρω για την ορθομοριακή διατροφή, αλλά αυτό το μηχάνημα που σου λέει μέχρι τι όνειρο είδες χθες βράδυ θέλω να το δω, και θα έρθω ΣΥΝΤΟΜΩΣ για το τεστ δυσανεξίας σε τροφές (και ανθρώπους και καταστάσεις, γιατί κι αυτό σου το λέει αν κατάλαβα καλά) :)

    Άντε κουμπάρα, κι εσυ τώρα και επιστημονικώς δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην επιστρέψεις στις αναρτήσεις σου! Περιμένουμε εναγωνίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχααααα! Πέγκυ μου όπως τα λες. Τον καφέ θες??? Θα στον πει!!! Είσαι λίγο πιο κουλτούρα και δεν πιστεύεις σ'αυτά αλλά έναν αστρολογικό χάρτη τον τραβάει η ψυχούλα σου??? Ε, πες το κι έτσι, το μηχάνημα θα στο φτιάξει και θα στ'ομολογήσει!!!! Χαχαχααααααα! Οσο για τις αναρτήσεις, μην το συζητάς!!!! Η επιστήμη κάνει το χρέος της κι εγώ θα κα΄νω το δικό μου. 'Τοιμαστείτε. Πολλά και διάφορα έρχονται. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα ντενυ μου ολα οσα γραφεις εχουν παρα πολυ ενδοιαφερον ομως ειναι αθηνα....κλαψ!!!!
    φιλια Στελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Στέλλα μας, τί κλαψ και μπουχουχού!!!! Τί είναι η Αθήνα καλή μου???? Μήπως έχεις κάποιες φίλες που σε περιμένουν να ξανάρθεις για καφέ ή κάνω λάθος???? Ε! Οταν λοιπόν, έρθεις για το καφεδάκι με τις εν λόγω κυρίες, κάνεις κι ένα ραντεβουδάκι με την άλλη εν λόγω κυρία και σε φέρνει στα ίσια σου. Χαχαχαχαααααα. Το καλό μ'αυτή την ιστορία είναι ότι μία φορά στον 1 1/2 - 2 μήνες χρειάζεται να βρισκόσαστε από κοντά!!!! Μην το σκέφτεσαι! Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή