Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τσάϊ και Συμπάθεια!!!!!!!!!!

Και μετά από ενός μηνός προσπάθειες να συνέλθω από το μπούκωμα και τον βήχα (μου τα έστειλε ο Αγιος Βασίλης προ-χριστουγεννιάτικα μήπως και δεν προλάβαινε και μου άφηνε την κάλτσα άδεια..........) και πάνω εκεί που .... "ααααααααααααααααααχχχχχχχ .... φτου ξελεφτερρρρρρρ...." δεν πρόκαμα η κοπελούδα να τελειώσω τη λέξη ήρθε για επίσκεψη και η καλή  μας η κυρά - γριπούλα ......
Βρε, τί κι αν προσπάθησα να το αποφύγω, με ωραίο τρόπο, βέβαια, μην μας περάσει και γι' αγενείς.......
"Να το αφήσουμε από βδομάδα να' χω πλύνει και τις κουρτίνες????" έλεγα η απελπισμένη κόρη
"Να σας τηλεφωνήσω εγώ, καλύτερα, μόλις κάνω και τις γωνίες????" ξαναματάλεγα ......
Τίποτις αυτή η καλή κυρία : "Μην χολοσκάς, κόρη μου, κι εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν τα κοιτάω αυτά τα πράγματα. Τί με πέρασες??? Για καμιά κουτσομπόλα????"
Κουτσομπόλα δεν ξέρω αλλά επίμονη είναι σίγουρα....... Κι έστειλε το πρώτο πεσκέσι με τον υιό μου τον μονογενή. Παρ' τον κάτω με πυρετό, πονοκέφαλο και βήχα τον νέο. Κι εκεί που αναθάρρησα στις 3 μέρες που έπεσε ο πυρετός, έρχεται και η καλαθούνα με τα καλούδια, με μια ωρρρρρρρρραιότατη κρεμεζί κορδέλα, συστημένη για την αφεντιά μου .........
Πάρε ν' αρχίσει να τρέχει το μάτι το αριστερό....... "Να τη η απόδειξη, σκέφτηκα η θεόλωλη, για πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα......" (λες και δάκρυσε η εικόνα της Παναγιάς, δηλαδή, ένα πράγμα το είχα δει η μωρή νεάνιδα). Οταν, όμως, άρχισε να τρέχει και το δεξί ήρθα κι έπαθα έναν ενδοιασμό ....... " Μπααααααα, δεν μοιάζει για θαύμα, κάτι σε γιαλαντζί μου κάνει η υπόθεση. Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα ...", σκέφτηκε το κοφτερό μυαλό μου....!!!!!!!!!!
Εκεί πάνω κοπιάσανε κάτι ρίγη, κάτι πυρετοί, κάτι φτερνίσματα και πονοκέφαλοι, κάτι πόνοι ολούθε να με χτυπάνε αλύπητα, οπότε ήρθα και κατάλαβα επιτέλους η αστροφυσικός ........ Το' πε και το' κανε η κυρά γρίπη!!!!! Ηρθε για βίζιτα με όλο της το σόϊ...........
Και να'μαι τώρα εδώ, λοιπόν, μετά από διήμερο εορτασμό, απύρετη μεν μέχρι στιγμής, totally sleepless δε.........
Ολη νύχτα, δοκίμασα ό,τι είχα εύκαιρο στο σπίτι, φυσιολογικούς ορούς, ένα homemade τύπου "Vicks" με αιθέρια που έχω φτιάξει και μ' αυτό την περνάμε ζάχαρη εδώ και 2 χρόνια με τα κρυολογηματάκια μας, κεφάλι σε ύπτια θέση, κεφάλι σε όρθια θέση, να μετρήσω ξανά τα τετραγωνικά του σπιτιού μήπως έκανε λάθος ο κατασκευαστής, να διαβάσω ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ βιβλίο, να λύσω 3 σταυρόλεξα, να γράψω σχόλιο για το βιβλίο στο facebook, ν' ακούσω μουσική ......... τίποτις, nada, niente, nothing, rien du tout, δηλαδή.............. Μιλάμε για κανονικότατη εμμονή αυτό το μπούκωμα κι εγώ κάπως έτσι να πηγαίνω και να'ρχομαι.....
Με το ξημέρωμα άρχισα ν' αναπνέω από το μισό ρουθούνι οπότε πήγα το παιδί σχολείο, πήγα σούπερ μάρκετ, έπλυνα κατσαρολικά, σφουγγάρισα, μελέτησα ολίγον τί, έβγαλα μια νέα συνταγή για κρέμα κατά παραγγελία, έκανα κάποιες επαφές μετά των υπολοίπων μελών του συλλόγου γονέων (Ε! ναι, λοιπόν!!!! Τί να έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου, είπα να εκλεγώ μέλος του συλλόγου), έφερα το τέκνον από το σχολειό, έκανα και κάτι πειραματισμούς, άκουσα τις μουσικές μου, χτύπησα καναδυό ρακόμελα και μερικά τσάγια homemade και σκέφτηκα αφού δεν μπορώ να κοιμηθώ και αφού δεν μπορώ να κάνω και σπουδαία πράγματα μισοπνιγμένη, ας καλέσω και κανένα φίλο να τεϊο-κραιπαλέψουμε!!!!!!!!!!

Για τις μυριάδες και μυριάδες δυσανεξίες μου σας έχω ήδη ενημερώσει από πέρυσι, αν δεν το έχω χάσει τελείως το ολίγον από μυαλό (????). Μέσα σε όλα αυτά που έχουν φάει κόκκινη κάρτα από τη διατροφή μου είναι και ο αγαπημένος μου (μέχρι πρότινος) και δικός σας ίσως μέχρι και τώρα (και νυν και αεί, ενδεχομένως) καφές, ο οποίος έχει αντικατασταθεί επάξια, ομολογώ, από τα λευκά, μαύρα και πράσινα, όχι άλογα  αλλά τσάγια. Και να'σου οι μίξεις με μπουμπουκοτριαντάφυλλα, λουίζες (να κάψουμε και το κατιτίς μας), ιβίσκους και ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή. Κατά την περίοδο των εορτών, βεβαίως, απέκτησα και άλλη μια εορταστική εμμονή. Τα αρωματικά τσαγάκια με όλων των ειδώνε τα μπαχάρια, τα αντιοξειδωτικά κου.του.λού, κου.του.λού.......... Ελα, όμως, που αυτά άρεσαν και στον συγκάτοικο στην τρέλα και τα ξεπαστρέψαμε ανεπιστρεπτί. Μέσα στα κρύα τα μεγάλα ξεμείναμε και σιγά μην κατέβαινα στο κέντρο να κάνω refill............. Κάτι που κρύωνα και βαριόμουν μέχρι εξευτελισμού, κάτι ένα χαριέστατο χώσιμο από την καλή μου Φάϊζα (γιατί τα παίρνεις έτοιμα και που ξέρεις εσύ πότε τα αποξηραίνουν και τί γίνεται με τα αιθέρια έλαια τους και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές, με το γνωστό και αγαπημένο ύφος της) ήρθε και άναψε το λαμπάκι και στριφογύρισε το μάτι τρις...........
Για βάλ'τα κάτω ωρέ παλληκάρι να δούμε πόσα απίδια χωράνε στα βάζα .......... Ανοιξα τα ντουλάπια της κουζίνας μου, έσυρα το νωχελικό μου βλέμμα πάνω στους πάγκους της, μέσα στα πλαίσια της γνωστής μας λογικής να δημιουργούμε με ό,τι ευκολυνόμεθα,  .........και, όντως, χώρεσαν ίσαμε με 5 ποικιλίες απιδιών καθώς και μια παιδική..............
Ιδού και κρίνετέ με.... Επιεικώς αγαπημένοι μου φίλοι γιατί είμαι και παιδί ευαίσθητο και ολίγον έως πολύ ασθενές αυτήν ταύτη την στιγμήν ..... :) :) :) :) :)

1) ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το τσάϊ αυτό έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού στο σπίτι μας.
Γίνεται υπέροχο και με πράσινο τσάϊ και αυτό είναι το παιδικό, που προανέφερα, φτιαγμένο με πράσινο τσάϊ Ιαπωνίας χωρίς καφεϊνη................. Αμ πώς!!!!!!!!!!
Ακόμα δεν βγάλατε στυλά και τεφτέρια?????? Περιμένω, .... 1,2, ..... Α!!!!!

Υλικά :
1 κούπα μαύρο ή πράσινο τσάϊ
3-4 γεμάτες κ.σ. αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών, λεμονιών, μανταρινιών ψιλοκομμένες (μπορείτε βέβαια να προσθέσετε ό,τι άλλο εσπεριδοειδές αγαπάτε και κατέχετε. Εγώ είχα μόνο αυτά αλλά ένα περγαμόντο θα το χτυπήσω την επόμενη φορά)
1 κ.σ. πιπέρια (μαύρα και ροζ)
1 κ.σ. κανελλόξυλο σπασμένο σε μικρά κομμάτια (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Κανέλλα Κεϋλάνης, όχι του σούπερ μάρκετ, που έχει κατηγορηθεί για πολλά και διάφορα....)
1 κ. γλ. γαρύφαλλα
1 1/2 γεμάτη κ. γλ. μαραθόσπορο
1 1/2 γεμάτη κ. γλ. σπόρους κάρδαμου
2 κ. γλ. κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισο

Παρασκευή :
Πλένουμε καλά 2 - 3 πορτοκάλια και 1-2 λεμόνια ΑΚΕΡΩΤΑ. Προσθέτουμε και 2 μανταρίνια ομοίως ή ό,τι άλλο μας μυρίσει.
Στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τη φλούδα με τον καροτοκαθαριστή. Προσεκτικά!!!! Να βγάζετε πολύ λεπτές φλουδίτσες χωρίς πολλή λευκή σάρκα γιατί πικρίζει.
Απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την εξωτερική πλευρά ν'ακουμπάει στο χαρτί.
Σ'αυτή τη φάση μπορούμε να τ'αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους 2 - 3 μέρες ή να τα βάλουμε στο φούρνο αν είμαστε ανυπόμονα παιδάκια και δεν διαθέτουμε και τις άπειρες αλάνες ν'απλώνουμε τα ταψιά.
Στην 2η περίπτωση (καλά τώρα!!! Σας έκοψα με τη μία......), προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στη χαμηλότερη θερμοκρασία (ιδανικά στους 50 C) και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ωρίτσες με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή. Σφηνώστε ένα ξύλινο πηρουνάκι ή όπως κάνω εγώ μια από τις πιάστρες κουζίνας.
Μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο χρόνο. Θα ελέγξετε αν έχουν ξεραθεί καλά γιατί δεν πρέπει να έχουν υγρασία διαφορετικά θα μουχλιάσουν μετά από λίγες μέρες.
Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν καλά. Κλείνετε σε αεροστεγές βάζο και το φυλάτε στο ντουλάπι σας να έχετε βρε αδελφέ.
Είναι μια πολύ ωραία ιδέα, γιατί εκτός που κάνουμε και ανακύκλωση, αν είστε κι εσείς λάτρεις των λεμονοπορτόκαλων και λοιπών εσπεριδοειδών, μπορείτε να τα έχετε εύκαιρα για να αρωματίσετε κάποια σαλάτα, κάποια μαρινάρα, χυμούς, το ζεστό χειμωνιάτικο κρασάκι σας και φυσικά το υπέροχο τσαγάκι σας!!!!!!!!!
Σας συμβουλεύω αν κάποια μέρα έχετε λίγο χρόνο περισσότερο στη διάθεσή σας για τρελίτσες, φτιάξτε 2 - 3 ταψιά και αποθηκεύστε τα γιατί τελειώνουν γρήγορα............
Στη συνέχεια, σ'ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε 2-3 κ.σ. από το κάθε μπαχαρικό που έχουμε επιλέξει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C, γύρω στα 5 λεπτά ή μέχρι ν'αρχίσουν ν'απελευθερώνουν τ'αρώματά τους.
Ομοίως όση ποσότητα δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα την φυλάμε, αφού κρυώσει, σε γυάλινο βάζο στο ντουλάπι μας για μελλοντική χρήση.
Στην αρχή δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να τα ζεστάνω αλλά, όταν μύρισα τ'αρώματα των μπαχαρικών έφυγα τελείως ...... μεταφέρθηκα στην αγκαλιά της λάγνας Ανατολής!!!!!!!!!
Κάντε το και θα με θυμηθείτε.............. Μeet you there!!!!! :)





Αυτό ήταν!!!!!! Αναμιγνύουμε τα υλικά μας σ'ένα μπολ και μεταφέρουμε στο βάζο μας για φύλαξη!!!!
Για να απολαύσουμε το τσαγάκι μας τώρα, βάζουμε 1 κ.γλ. γεμάτη γεμάτη ή αν είστε σαν κι εμένα μπορεί και 2 από το μείγμα μας σε μια κούπα, γεμίζουμε με βραστό νερό και σκεπάζουμε για 5 - 10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό το θέλετε.
Σουρώνουμε, προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 κ.γλ. (ή αναλόγως των προτιμήσεων μας) ......et voilà ...........
Υγιαίνετε!!!!





2) ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ


Το λατρεμένο μου πρωϊνό τσάϊ ειδικά τώρα με την γρίπη. Το τζίντζερ είναι ιδανικό για τα κρυολογήματα, φαντάζομαι το γνωρίζετε ήδη.
* Κάτι που δεν γνώριζα ήταν ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του αργά μέσα στην ημέρα ή το βράδυ και ευτυχώς που με ενημέρωσε η πολυαγαπημένη κουμπάρα. Το έψαξα, λοιπόν, και διάβασα ότι μεταξύ άλλων προκαλεί και αϋπνία οπότε συνιστάται η αποφυγή κατανάλωσής του αργά εκτός αν θέλετε να το ρίξετε έξω!!!! http://www.newhealthguide.org/Ginger-Tea-Benefits.html 
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε για όλα αυτά τα θαυματουργά βότανα, τα δώρα της μάνας - φύσης, προκειμένου να μην μετατραπούν σε δηλητήρια για τον οργανισμό μας. Γι'αυτό, αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή αμφιβολίες για το  αν πρέπει να καταναλώσετε κάποιο βότανο ή μπαχαρικό ή οποιαδήποτε άλλη τροφή και σε τί ποσότητα, μην παραλείπετε να συμβουλεύεστε άμεσα τον γιατρό σας.*

Υλικά :
1 κούπα μαύρο τσάϊ
3 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένα καραμελωμένα τσιπς μήλου
2 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γκλασέ
         * Σημ. προτίμησα το γκλασέ για τους εξής λόγους. 1) το βρήκα μπροστά μου, 2) η φρέσκια ρίζα δεν θα κρατούσε μέσα στο βάζο για μέρες και 3) η σκόνη φοβήθηκα ότι θα μου κάνει λίγο λασπερό το τσάϊ. Ετσι την ώρα που ετοιμάζεις το τσαγάκι σου έχεις δίπλα και μερικές φετούλες γκλασοτζιντζεράκι και τσιμπολογάς και καμιά φετούλα. Προσοχή για όσους δεν αντέχουν τα καυτερά. Μην σας ξεγελάσει ότι είναι ζαχαρωτό. Στο τέλος την καϊλίτσα του την έχει.........!!!!!!*

2 γεμάτα κ.γλ. ψιλοκομμένη φλούδα κανέλας
2 γεμάτα κ.γλ. κομματάκια αστεροειδούς γλυκάνισου (Μμμμμμμ! μούρλια!!!)
2 κ.γλ. γαρύφαλλα

Παρασκευή :

Για τα μπαχαρικά! Βλ. περιγραφή στην προηγούμενη συνταγή!!! Απλό!!!!

Για το τζίντζερ! Το αγοράζουμε από καταστήματα βιολογικά ή ξηροκαρπάδικα ή φυσικά από τα αγαπημένα μας μπαχαράδικα στο κέντρο της Αθήνας!!!! Yeaaaaaahhhhhh!!!! Το ψιλοκόβουμε και ....... στην μπάντα μέχρι να καλέσουν την  κλάση του!!!!!!!.
Τσιμπολογήστε και κανένα -δυο κουφετάκια, στη λούφα .....  χιχιχιχιχιχιχιχιχιιιιιιιιι
Για τα υπέροχα καραμελωμένα τσιπς μήλου!!!!!!!!!!!!!!!! (σλουρρρρρρπ!!!)
Από αυτά θα φτιάξετε αρκετά γιατί είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή λιχουδιά, χωρίς πολλές θερμίδες και μπορεί να προστατέψει τα ζαχαροπλαστεία, περίπτερα, ψιλικατζίδικα σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τις ξαφνικές επελάσεις μας .... λόγω υπογλυκαιμιών, δεν ξέρω αν με εννοείτε, δηλαδή.........

Παίρνουμε 4 - 5 μεσαίου μεγέθους μήλα, once again,  ΑΚΕΡΩΤΑ.  Τα πλένουμε καλά, καθαρίζουμε το κεντρικό κομμάτι με τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, Σ' ένα πιάτο βάζουμε 4 κ.σ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (φαντάζομαι και με μαύρη ζάχαρη θα είναι τέλεια, ίσως ακόμα καλύτερα) και 2 - 2 1/2 γεμάτες κ.σ. κανέλα σκόνη (ξαναλέμε, την κανονική ουχί την γιαλαντζί). Βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα να κολλήσει καλά σε όλη την επιφάνεια και από τις 2 πλευρές και αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C 1 - 1 1/2 ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές κλείσιμο. (Ίσα που θα λερώσετε το βάζο, δηλ., αλλά κάντε τους χαζούς εσείς).
Μια ποσότητα την σπάμε με ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας σε μικρότερα κομμάτια όπως στην φωτό παρακάτω.


Παίρνουμε τις 3 κουταλιές μας για το τσάϊ μας, αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά καιιιιιιιιιιι ........ sip, sip, sip ............

3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ ΜΕ ΓΚΛΑΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΙΤΡΟ & ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ

Μια ανάλαφρη δροσερή, φρουτένια γεύση για όλες τις ώρες. Τώρα το απόγευμα το έφτιαξα και πρόσθεσα και 2 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι για να ξεμπουκώσω, μην σκάσω ξαφνικά και μείνετε με τα μολύβια στο χέρι.............. Τέλειοοοοοοοοοοοοοοοο

Υλικά και παρασκευή απλούστατα.

Υλικά :
1 κούπα πράσινο τσάϊ (με ή χωρίς καφεϊνη)
2 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένο γκλασέ πορτοκάλι
2 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένο γκλασέ κίτρο (ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩ)
1 γεμάτη κ.σ. πιπέρια ροζ και μαύρα
2-3 αστεράκια γλυκάνισο

Για να πω την αλήθεια πασπάλισα και ό,τι υπόλοιπο είχε μείνει από τα ξυλαράκια κανέλας και σποράκια κάρδαμου.

Παρασκευή :
Ψιλοκόβουμε το πορτοκάλι και το κίτρο, ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αποθηκεύουμε!!!!!
 

Anytime ..........




Και τώρα πάμε στα 2 τελευταία που δεν υπάρχει απλούστερη και γρηγορότερη παρασκευή!!!

4) ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ

Υλικά :
1 κούπα μαύρο τσάϊ
3 γεμάτες κ.σ. ιβίσκο
3 κ.σ. αποξηραμένα γκότζι μπέρις
2 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερις

Παρασκευή :
Πόσο πιο απλό να σας το κάνω δηλαδή?????? Αναμιγνύουμε και .... τσούπ ..... στο βαζάκι του!!!!!
 Η απόλαυση στο φλιτζάνι μας!!!!!!
Και για το τέλος σας φυλάω το πιο δύσκολο....

5) ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΜΕ "RED HOT CHILI PEPPERS"!!!!!!!!!!!

Μόνο για δυνατούς παίχτες και μπουκωμένες μύτες........
Αυτό λες και το ζητούσε μόνο του να γίνει μείγμα τσαγιού. Κάθε φορά που άνοιγα το ντουλάπι με τα μπαχαρικά μου, το βαζάκι με τις αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες μου ... τσουπ... πεταγόταν μπροστά μου.... Μια, δυο, τρεις, ....... την πέμπτη φορά δεν άντεξα. Υπέκυψα μπροστά σ'ένα μεγάλο έρωτα.
Το αγκάλιασα στοργικά, έδωσα τις αρμόζουσες συμβουλές για ένα πετυχημένο σπιτικό στις πιπερίτσες μου και τις ένωσα, ενώπιον Θεών και ανθρώπων, με τα πιο ιερά δεσμά.
Τα δεσμά της γκουρμέ τεϊοποσίας!!!!!!!!

Υλικά :

1 κούπα μαύρο τσάϊ
2 κ.σ. καυτερές πιπερίτσες τσίλι (κόψτε κιόλας τις πιο μεγάλες να ανακατωθούν τα σποράκια με το τσάϊ) http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=29

Παρασκευή :

Παντρολογήματα ........

Κοπιάστε αν σας βαστάει, λοιπόν ......
Εννοείται, φυσικά, ότι αυτές είναι δικές μου προτάσεις  σύμφωνα με τα γούστα μου και με το τί είχα εύκαιρο στην κουζίνα μου.
Μπορείτε να παίξετε με τις ποσότητες των υλικών αλλά και με τα υλικά τα ίδια ανάλογα με τα δικά σας γούστα.
Είναι πραγματικά τόσο εύκολο και η καλή μου η Φάϊζα είχε τόσο μα τόσο δίκιο, που αν δεν ήμουν τα χάλια μου, θα αυτομαστιγωνόμουνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στα επόμενα σχέδια μου, στην παρέα θα μπει και το τριανταφυλλάκι, που μ'αρέσει πάρα πολύ και φυσικά ο κόλιανδρος, που έχω ξεχάσει ν'αγοράσω καθώς και το λεμονοπίπερο.
Θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω μυρωδικές προτάσεις κι από σας.
Ανοίξτε τα ντουλάπια σας, ξεβιδώστε τα βάζα σας και αφήστε τις αισθήσεις σας να σας ταξιδέψουν και να επιλέξουν για χάρη σας προορισμούς μαγικά αισθησιακούς!!!!!!!!!!!
Καλά γευστικά ταξίδια κι αν ο δρόμος σας σας βγάλει κατά τα μέρη μου, θα υπάρχει πάντα για σας μια ζεστή κούπα μυρωδάτο τσάϊ, ένα πιάτο σπιτικά μπισκότα, μια ταξιδιάρικη μουσική και πολύ πολύ χαμόγελο ....................... :) :) :)


9 σχόλια :

  1. Μπραβο φιλεναδα οι μυρουδιες, οι γευσεις μας ταξιδευουν στη χωρα της απολαυσης και του ονειρου εισαι απιθανη θα τα δοκιμασω .........Φιλια Στελα!!!!h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να ρθω...να πιω τσαγάκι και να φάω τα μπισκοτάκια σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτή τη συνταγή με το πράσινο τσάι θα τη δοκιμάσω κι εγώ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε, βρε , βρε οι σαλονικιές μου φιλενάδες αμέσως αντέδρασαν!!!! Εμ, κάτι ξέρετε εσείς!!!! :)
    Στελάκι μου να τα δοκιμάσεις και να μας δώσεις και σούπερ ιδέες όπως εσύ ξέρεις να κάνεις!!! :) :) :)
    Ελένη μου, να το δοκιμάσεις, είναι πολύ ωραίο. Γίνεται πανεύκολα και έχει μια υπέροχη διακριτική γεύση και άρωμα.
    Τα μπισκοτάκια στη φωτό είναι τα τελευταία των Μοϊκανών, δηλ. από τα χριστουγεννιάτικα που είχα φτιάξει. Εύκολα και νόστιμα. Μιαμμμμμμ!!!! Η Πέγκυ λέει ότι βοηθάνε και στον πονοκέφαλο!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαααααα :P :P :P
    Μωρέ έλα εσύ στην Αθήνα και θα σου φτιάξω και μπισκοτάκια και κεκάκια και ότι τραβάει η όρεξή σου!!! :) :) :)
    Καλές τεϊοποσίες όμορφες κοριτσάρες μου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Γεια σου
    Ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης έχετε πρόβλημα να πάρει ένα δάνειο στο επίπεδο των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Δεν έχετε να ανησυχείτε για. Θέλετε να επωφεληθούν από μια πίστωση για την κατάσβεση των έργων σας, θέλετε να επωφεληθούν από ένα υπόβαθρο του εμπορίου, θέλετε να λάβετε πίστωση για την χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό, που θέλετε να αλλάξετε το αυτοκίνητο, σας εξοπλίσει με συσκευές, σας προσφέρουμε ένα νέο σπίτι. Απολαύστε πολλές μορφές προσωπικά δάνεια για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Είμαι ένα άτομο με ένα κεφάλαιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει δάνεια σε ανθρώπους με οικονομικές δυσχέρειες σε ποσοστό από 2% έως 4%. Επωφεληθείτε από την εμπειρία μου είναι απλή και γρήγορη. Αν ενδιαφέρονται και σοβαρή, επικοινώνησε μαζί μου. Απευθείας μέσω e-mail: leferfrancisjean@gmail.com
    Καλά για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξαιρετικό αρθρο! http://anima-terra.blogspot.gr/search?updated-max=2015-07-05T01:41:00%2B03:00&max-results=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή